trawy.info

Forum użytkowników

Tutaj można zostawiać wiadomości dla innych użytowników serwisu oraz odpisywać na nie. Można tutaj zadawać pytania, dzielić się doświadczeniami...
Uwaga! Wpisy niezgodne z tematyką serwisu lub z ogólnie przyjętymi zasadami grzeczności będą usuwane.

Do korzystania z tablicy ogłoszeń rejestracja nie jest potrzebna. Jednak zarejestrowani (i zalogowani w trakcie wysyłania wiadomości) użytkownicy będą otrzymywać mailem odpowiedzi na dyskusje, w których biorą czynny udział oraz mogą dołączać pliki do swoich wiadomości. Zarejestrować się bezpłatnie można tutaj.

Lista : Góra : Poziom wyżej : Odpowiedz

Problem z nowym trawnikiem - nasionami [Agnieszka Grygutis : 2008-06-12, 07:55:30]
Witam,
W tym roku zakładałam trawnik. Niestety, ale w związku z remontem nasiona zostały wysiane dopiero 26 maja. Po tym czasie nastąpił okres suszy oraz bardzo wietrzna pogoda. Spowodowało to, iż trawa wzeszła bardzo nierówno oraz pozostały połacie samej ziemi gdyż nasiona zostały wywiane przez wiatr. W chwili obecnej jestem zmuszona dosiać nasiona i poprzesuwać te, które zostały zwiane w jedno miejsce. Moje pytanie brzmi, czy po dosianiu nasion mogę na wierzch położyć włókninę by zabezpieczyć przed kolejnym żarem z nieba i wiatrami a zdjąć dopiero po wykiełkowaniu nasion? Bardzo proszę o poradę. A może jest jakieś inne rozwiązanie?

Lista : Góra : Poziom wyżej : Odpowiedz

Zaloguj sie lub zarejestruj aby wyslac wiadomosc

strona wygenerowana w 0.0094 sek.